2014. március 19., szerda

Az elmúlt néhány meccs történései

Sajnos már jó ideje nem jelentkeztem egy bejegyzéssel sem, de ma végre össze tudom foglalni, hogy mi történt az Islanders meccs óta.







Haladjuk időrendben. Ugye legutóbb, az Islanders meccs beharangozójával jelentkeztem, ahol egy győzelmet vártam a fiúktól. Nos, ez (szerencsére) be is jött, és 0-2-ről fordítva, egy hosszabbításban lőtt Hall góllal nyertünk 3-2-re.
Végeredmény: New York Islanders - Edmonton Oilers 2-3 (2-0,0-0,0-2,0-1)


Három nap múlva, a tavaly bajnok, Kings látogatott Albertába. Sok jóra nem számíthattunk, és a félelmünk be is igazolódott. Igaz, hogy az első vendég gól után még Hall révén tudtunk egalizálni, de egy remek második harmadnak köszönhetően meglépetek a Los Angeles-iek, és 0-3-ra megnyerték a játékrészt. A záró 20 perc már csak két gólt hozott, egyenlő leosztásban, így a vége 4-2-es vereség.
Végeredmény: Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 2-4 (1-1,0-3,1-1)


Ezt követően egy négy meccses idegenbeli túrára indultak az olajosok, melynek elő állomása Minnesota volt. A meccs külön érdekes lehetett Bryzgalov számára, aki nem olyan régen még az Albertaiak szolgálatában áll, de ma meccsen nem jutott szóhoz. Ettől függetlenül nagyon bekezdtek a vadak, az első harmadban bő 4 percen belül 3 gólt is ütöttek. Szerencsére Eberle-ék nem adták fel, és még a harmad végén szépítettek Petry révén. A második 20 percet nem hozott gólt, viszont a záró játékrészt  már mi uraltuk, aminek az eredmény két gól is volt, az elsőt Perron, a másodikat pedig az imént említett Ebs ütötte. A hosszabbításban nem dőlt el a győztes kiléte, így jöhettek a büntetők. Nálunk csak Gagner hagyta ki, de az ellenfélnél Moulson és Pominvilleis hibázott, így 4-3-ra nyertünk!
A meccsen amúgy bemutatkozott az Anaheimből érkezett kapus, Viktor Fasth, aki 23 védéssel vette ki részét a sikerből.
Végeredmény: Minnesota Wild - Edmonton Oilers 3-4 (3-1,0-0,0-2,0-0,0-1)



Két nap múlva, St. Louis-ban volt jelenésünk, ahol a bombaformában lévő Blues volt az ellenfél. Sok jóra nem számíthattunk, és sajnos nem is lett jó a vége. A vezetése még Perron révén meg tudtuk szerezni, de ezután megfordították a meccset a kékek. Erre még mindig volt válaszunk, Fraser-nek köszönhetően, de utána már teljesen összeomlottak a fiúk és a 3. harmadban négy gólt kaptak, így a győztes kilétét illetően nem lehetett kérdés.
Végeredmény: St. Louis Blues - Edmonton Oilers 6-2 (1-1,1-1,4-0)

A következő ellenfelünk a Red Wings volt. Mivel több nagy sztárjuk sem volt bevethető a meccsen, joggal várhattunk egy meglepetés eredményt is, ami végül -véleményem szerint- össze is jött. Az első harmadban a hazaiak szerezték meg a vezetést Sheahan révén, de a harmadik 20 percben Smyth révén egalizáltunk. A hosszabbítás nem hozott döntést, így jöhettek a büntetők. Mivel nálunk sem Eberle, sem Perron, sem pedig Hall nem tudta értékesíteni a lövést, így Tatar egyetlen gólja eldöntötte a győztes fél kilétét.
Végeredmény: Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 2-1 (1-0,0-0,0-1,0-0,1-0)


A Carolina elleni meccs volt idegenbeli túránk utolsó állomása. Mivel mind két csapat képes meglepetéseket okozni, a győztes kilétét szerintem csak nagyon kevesen tudták volna megmondani a mérkőzés előtt. Szerencsére jól kezdtük a meccset, az első harmadban már meg is szereztük a vezetést, az egykori Nashville-i, Hendricks-nek köszönhetően. Sajnos nem örülhettünk sokáig, még a harmad utolsó másodperceiben egalizáltak a hazaiak Staal révén. A második játékrész nem hozott gólt, nem úgy mint a utolsó. Ott sem volt ugyan gólzápor, mindössze csak egy találat született, de azt szerencsére pont a hazaiak kapták. Egy emberelőnyös szituációban Schultz lőttKhudobin hálójába. A végeredmény ezzel ki is alakult, így mind a két pontot elhoztuk a Hurrikánoktól. 
Végeredmény: Carolina Hurricanes - Edmonton Oilers 1-2 (1-1,0-1,0-1)

Ma hajnalban a Nashville látogatott a Rexall Place-be, ahol néhány héttel ezelőtt egy 5-1-es verésben szaladtak bele. Ma ez az eredmény gólra pontosan megismétlődött. Az első harmadban Gagner révén sikerült megszereznünk a vezetést, amit a 2. játékrészben RNH és Hall is megtoldott 1-1 találattal. Ezt egy vendég (szépítő) gól követte, majd az utolsó harmadban jöttek Ebelre percei, két nagyszerű találattal kiütéssé alakította az eredményt. Az utolsó gólja kivételesen szépre sikeredett, ugyan is egy szinte egész pályás szóló után lőtt Rinne kapujába.
Végeredmény: Edmonton Oilers - Nashville Predators 5-1 (1-0,2-1,2-0)

Képek forrása: oilers.nhl.com








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése